Hvad kan man forvente af en online psykolog?

I mødet med mennesker, der søger hjælp med forskellige udfordringer, benytter psykologer forskellige fremgangsmåder og terapeutiske tilgange. Psykolog er en beskyttet titel, men det til trods kan det være svært at kende forskellen mellem psykolog, terapeut og psykiater.

 

Derudover kan behandlingsformer og -metoder også variere på tværs af psykologer. Det skyldes, at forskellige mennesker med forskellige udfordringer har brug for et tilpasset behandlingsforløb. Derudover er det også af betydning, hvilken erfaring og hvilken specialisering psykologen har. Det er derfor ikke ualmindeligt at møde forskellige arbejdsmetoder hvis man går til forskellige psykologer. Når det er sagt, skal enhver psykolog være i stand til at tilbyde evidensbaseret samtalebehandling som kognitiv terapi, psykodynamisk terapi og positiv psykologi. Vanligvis vil man derfor også stifte bekendtskab med disse tilgang, hvis man benytter en online psykolog.

 

Brugen af online psykologiske tjenester, herunder online samtaleterapi over nettet med en psykolog, er steget i den senere tid. Nylig forskning viser, at effekten af ​​samtalebehandling med en online psykolog kan være lige så god som effekten af ​​traditionel samtalebehandling i et fysisk kontor, især for generelle livsproblemer og lettere psykiske udfordringer.

 

Man kan forvente at blive mødt på samme måde af en online psykolog som hos en kontorbaseret psykolog. Det indebærer, at psykologen møder dig på en respektfuld og professionel måde. Den væsentlige forskel er selvfølgelig, at du og psykologen ikke er i samme fysiske rum, men taler sammen over internettet.

 

Inden for online psykologtjenester er der også forskellige tilbud og kommunikationsmetoder, som det kan være nyttigt at kende til på forhånd. Du kan blandt andet tænke over, om du vil have samtalen med psykologen til at finde sted via video eller telefon. Derudover er der også chat-løsninger, hvor kommunikation med psykologen foregår skriftligt. Muligheden for selv at vælge kommunikationsmetode samt hvor man befinder sig under samtalen, kan få det til at føles lettere at tage det første skridt og opsøge en psykolog. Hvis du er komfortabel med at kommunikere over video, anbefaler vi Lifekeys online psykologhjælp. Alle vores psykologer har god erfaring med at bruge video som en terapeutisk kommunikationsform.

 

Det kan være vigtigt at vælge den psykolog, som du mener bedst passer til dig og det, du har brug for hjælp til. Derfor kan du nemt læse om vores psykologer lige her.